Hrvatski radio

Radio Zadar

HGSS: spašavanje u Maloj Paklenici

15.07.2014.

18:27

Autor: Dorotea Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska gorska služba spašavanja jučer je uspješno provela tri spasilačke akcije. Jedna od njih bila je u kanjonu Male Paklenice gdje su zbrinuti brat i sestra zarobljeni uslijed nabujalog potoka.

Tijekom šetnje Malom Paklenicom američke turiste je ulovila jaka kiša zbog koje je nabujao potok što je onemogućilo njihov povratak. Spašavatelji su se odmah uputili prema mjestu događaja, a u međuvrmenu roditelji su uz pomoć drugih turista uspjeli prebaciti 17-godišnju kćer na sigurno, a spašavatelji su uz pomoć užeta, na sigurni dio prebacili i 19-godišnjeg mladića.

U HGSS-u upozoravaju da u vrijeme jakih kiša i vjetrova prije odlaska u prirodu svakako treba provjeriti vremensku prognozu i opremiti se odgovarajućom odjećom i obućom.

Ostale dvije intervencije HGSS-a bile su kod Orahovice gdje je uspješno okončana potraga za nestalim ribičem, a navečer je na nepristupačnom terenu Gornje Podstrane spašen teško ozlijeđeni talijanski planinar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.