Hrvatski radio

Radio Zadar

Hoće li nastavnici u štrajk?

07.01.2014.

13:56

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog neisplate naknada za prijevoz, ali i drugih Jovanovićevih poteza, na kraju prošle godine peticijom je zatražena njegova smjena. Potpisalo ju je 13 tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Sve se čini kako će drugo polugodište koje počinje idući tjedan biti burno, ako je pitati prosvjetare i njihove sindikalne predstavnike. Hoće li već u siječnju doći do štrajka profesora i učitelja, kako su neki najavljivali prošli mjesec i to nakon Vladine odluke o raskidanju granskog kolektivnog ugovora? - upitali smo županijskog povjerenika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jeru Bilana:

        " Trenutačno se obavljaju konzultacije na razini sindikalnih centrala središnjica u Zagrebu, Vlada je na toj sjednici raskinula kolektivne ugovore te nakon toga kreću novi pregovori. Sad je važno od čega se kreće, da li se kreće od početka, odnosno da li se brišu svi članci starog granskog kolektivnog ugovora, ili su pregovori naslanjaju na taj ugovor, što bi nama više odgovaralo. " - kazao je županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.