Hrvatski radio

Radio Zadar

Hoće li Ryanair letjeti i dogodine?

20.11.2014.

12:53

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dolazak gotovo 350 tisuća putnika, koje godišnje u Zadar doveze Ryanair, svake godine sve više dolazi u pitanje zbog sve teže naplate od Turističkih zajednica, ugostitelja, obrtnika i svih ostalih potpisnika ugovora o oglašavanju Ryanaira.

Direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić ističe kako Zračna luka svake godine unaprijed plati svoj iznos, zajedno s HTZ-om, a nakon toga sve teže naplaćuje novce od lokalnih sudionika u ugovoru: Nije tajna da ima problema sa plaćanjem, moram reći iskreno da sam razočarana s nekima od supotpisnika, koji su uključeni u ovaj projekt oglašavanja. Ove godine se nekako najsporije plaća sav taj iznos kojega smo mi u ime i za račun TZ Zadarske županije unaprijed platili.

Na pitanje koji je to iznos direktorica Ćosić je rekla kako je riječ o oko 10 milijuna kuna koji se plaćaju Ryanairu, zajedno s HTZ-om, i to obročno po 189 tisuća eura svaki mjesec. Međutim, problem je taj, što sada Zračna luka ne može naplatiti svoje novce i ispada da unaprijed besplatno kreditiramo one koji ne plaćaju - dodala je Ćosić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.