Hrvatski radio

Radio Zadar

Hrvati u New Yorku emotivno o Čilićevoj pobjedi!

09.09.2014.

17:06

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čilićeva pobjeda donijela je potvrdu izvrsnosti hrvatskih sportaša ali i pronijela svijetom glas o našoj zemlji.

 

Meč su u New Yorku pratili i brojni Hrvati, među njima i dopisnica Večernjeg lista, zadranka Jadranka Jureško Kero. U našem programu zahvalila je našem najboljem tenisaču:

Marine Čiliću hvala Ti! Tvoja igra, ponašanje, pobjeda, hrabrost i odlučnost na terenu US Opena, više je od tenisa. To se osjetilo u ponedjeljak predvečer na stadionu u New Yorku gdje je mnoštvo hrvatskih iseljenika navijalo za Tebe, pjevalo hrvatske rodoljubne pjesme i molilo Gospu međugorsku da pomogne hercegovačkom sportašu u veličanstvenoj pobjedi.

Hvala Ti, Marine jer se zbog tvog sportskog uspjeha svijetom promiče hrvatsko ime  i više si napravio osvajanjem Grand Slama u New Yorku nego što u predstavljanju naše zemlje može učiniti  diplomacija, gospodarstvo ili političari. Tebe je gledao "cijeli svijet".

Sport je bio i ostao najbolji hrvatski izvozni proizvod i ništa nas drugo, osim u vremenima agresije na Hrvatsku i oslobađanja generala Gotovine i Markača, nije dovodilo na prve stranice New York Timesa i drugih vodećih svjetskih medija. Preko Marina Čilića smo dobili povijesnu prigodu da skrenemo pažnju na Hrvatsku i na Hercegovinu u kojima "rastu" vrhunski sportaši ali nažalost, na mnogim drugim područjima nižemo probleme. Marinova pobjeda je vjetar u leđa hrvatskom i međugorskom turizmu i to treba ozbiljno shvatiti.

Marine, hvala Ti jer si pokazao i dokazao kako se upornim radom i strpljenjem može "rušiti planine" i da treba vjerovati u sebe i svoj trud. Poput svog mentora, slavnog Gorana Ivaniševića postat ćeš uzor mladima u Hrvatskoj i takvi im poticaji trebaju u vremenima kad  zbog sve vece neimaštine, osim sporta, ne mogu sebi priuštiti druge  aktivnosti.

Hvala Ti, Marine i zbog činjenice da se zbog Tvoga uspjeha opet zbližava hrvatsko iseljeništvo i Domovina jer nitko ih više od političara ne može okupiti u tolikom broju koliko sam ih vidjela na tribinama gdje su te došli bodriti.

Zahvaljujući Tebi, bili smo ponosni što smo Hrvati u New Yorku i što je jedan od nas zakoračio u svijet uspješnih i slavnih jer uz tvoje ime uvijek svi naglašavaju i podrijetlo. Na blagdan Male gospe, u Americi, počeo je, svi smo uvjereni, niz novih pobjeda koje su pred tobom. Neka Ti je blagoslovljeno!

 

Jadranka Jureško-Kero

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.