Hrvatski radio

Radio Zadar

HSP AS: Žuti karton HDZ-u

07.10.2014.

11:22

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević nezadovoljna reakcijama na prošlotjedna događanja u zadarskoj gradskoj vijećnici prozvala je s konferencije za novinare sve aktere, pa i svoga koalicijskoga partnera - HDZ.

Predsjednik gradske organizacije Rudolf Dvorski je, govoreći o sjednici Gradskoga vijeća, s koje su u čak četiri navrata zaštitari pokušali iznijeti Marka Pupića-Bakrača, rekao da nitko nema pravo blokirati rad vijeća i onemogućiti vijećnicima da rade posao za koji ih plaćaju građani. To je bilo silovanje demokracije i napad na intelekt naših sugrađana, rekao je Dvorski.

Nastavio je s pozivom svim političkim strankama u Vijeću i ostalim političkim akterima da se uhvate posla, kritizirajući njihove komentare nakon završetka dramatične sjednice. Dvorski je rekao da nije čuo ništa konstruktivno, dodavši da su danima prije sjednice upozoravali što bi se moglo dogoditi te predlagali preseljenje u neki drugi prostor.

Bilo je rješenja i zbog toga nismo zadovoljni našim koalicijskim partnerom, pa im dajem žuti karton. Poručujem da se primjena sile u Gradskom vijeću neće dopustiti. Mi nismo ti koji ćemo zvati zaštitare i policiju na ljude. Sila se može primijeniti samo u nužnoj samoobrani, istaknuo je Dvorski.  

Predsjednik zadarske podružnice HSP AS na kraju je zaključio da njihovi vijećnici žele raditi, a onima koji žele stajati, poručio neka podnesu ostavke na vijećničku funkciju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.