Hrvatski radio

Radio Zadar

Humanitarna izložba Zvonimira Mihanovića

01.09.2014.

13:00

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U četvrtak, 4.rujna u Gradskoj loži bit će otvorena humanitarna prodajna izložba velikog hrvatskog umjetnika s američkom putovnicom Zvonimira Mihanovića. Veliki hiperrealista, čija djela dostižu astronomske iznose, za ovu je prigodu darovao 9 grafika, a sav prihod bit će uplaćen zadarskoj Ligi protiv raka.

Predsjednik Lige dr. Branko Dukić istaknuo je da udruga ima veliku čast organizirati ovakvu humanitarnu izložbu. "Sada imamo jednu veliku priliku i čast da nam je gospodin Zvonimir Mihanović donirao određeni broj svojih slika i želio bih mu zahvaliti u ime Lige protiv raka" – dodao je dr. Dukić.

Galeristica i članicapredsjedništva udruge Mirka Batur istaknula je kako je zapravo riječ o iznimnoj prigodi i pomoći udruzi i kupiti jedno veliko umjetničko djelo.

      "Znamo tko je Zvonimir Mihanović. Dakle naš veliki hiperrealista, vrlo cijenjen i priznat diljem svijeta. Izložba traje mjesec dana, a ako bude veći interes možemo je i produžiti. Budući je riječ o grafikama koje se rade u više primjeraka neće biti problema, svatko će moći kupiti svoj primjerak, a dali smo zaista popularnu cijenu od 5.000 kuna. U tijeku izložbe moći će se rezervirati primjerak" – istaknula je Batur.

Zadrani tako imaju prigodu, kupiti djelo velikoga Mihanovića i time donirati Ligu protiv raka koja već godinama svojim akcijama oprema zadarsku Opću bolnicu, ali i educira građane o važnosti razumijevanja malignih bolesti kojih je zadnjih godina sve više. Samo je u zadnjih pola godine u našoj županiji 500 novootkrivenih.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.