Hrvatski radio

Radio Zadar

Humanost na djelu u OŠ Šimuna Kožičića Benje

21.11.2014.

12:07

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskoj Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje održan je Dan otvorenih vrata škole s temom Humanost na djelu. Gosti predavači bili su predstavnici Caritasa, Crvenoga Križa, HGSS-a, liječnici, prijatelji životinja i drugi.

Htjeli smo ukazati na temeljne ljudske vrijednosti, na potrebu za pomaganjem i pružanjem ljubavi i na dobrotu da djeluje kroz nas – istaknula je učiteljica Gordana Šarić, a naši najmlađi domaćini, učenici škole dodaju:

      Današnja tema je humanost, o djeci koja nemaju roditelje, o siromašnima, o djeci u Africi, o pomaganju… Kako trebamo za tu djecu donirati nešto jer oni nemaju roditelje, gladni su… Kako trebamo pomagati drugima...I ja sam donirala pet kuna… I ja sam isto…  

Otvorena vrata Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje ove se godine održavaju 11. put. Osim što značajno doprinose buđenju interesa za samu nastavu i nastavne predmete jer im se pristupa na kreativan način, dani otvorenih vrata puno su više od toga – doznajemo također od učiteljice Gordane Šarić:

      Iako naša škola njeguje suradnju s humanitarnim organizacijama učiteljice su u dogovoru s roditeljima i učenicima pokrenule prikupljanje donacija, igračaka, slikovnica, prehrambenih namirnica, higijenskih potrepština koje će dostaviti vrtiću Latica, Domu za umirovljenike, Odjelu pedijatrije, Pučkoj kuhinji, Caritasu, Domu za odgoj djece i mladeži, zadarskom azilu… Neke od ovih donacija uručit će se danas, a neke će se prikupljati do Božića.

Donacije će dostaviti djeca zajedno sa svojim učiteljicama, a neće izostati ni prigodni programi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.