Hrvatski radio

Radio Zadar

I Otočki za Maslenicu

27.01.2014.

14:10

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Otočkog bataljuna danas je u mjestu Škabrnji te kod kamenog križa na obližnjoj Ražovljevoj glavici obilježena 21. obljetnica operacije Maslenica. Nazočio je i ministar branitelja Predrag Matić. Članovi bataljuna danas su se posebno prisjetili svog suborca Denisa Špike koji je poginuo u operaciji Maslenica, na današnji dan.

"Danas smo ovdje u Škabrnji, pa ćemo otići na Ražovljevu glavicu gdje se vodila velika bitka u okviru operacije Maslenica, i gdje je poginuo legendarni zapovjednik bataljuna Denis Špika, također na današnji dan poginuo je i Dragan Gulan iz 7. domobranske pukovnije, to su junaci koji pokazali....... 127 branitelja je poginulo u toj akciji." - istaknuo je ministar Matić pohvalivši ovogodišnji način obilježavanja obljetnice koji je trajao 7 dana i obuhvatio više zbivanja.

Osjećamo veliki ponos što smo bili sudionici operacije Maslenica i što smo dali svoj doprinos u oslobađanju okupiranih područja i taj dan nećemo nikad zaboraviti - rekao je ratni zapovjednika bataljuna, Joško Pulja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.