Hrvatski radio

Radio Zadar

Imamo najčišće more u Europi

11.07.2013.

12:55

Autor: ap

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rezultati ispitivanje kakvoće mora ovoga ljeta na području Zadarske županije su izvrsni, rekao je Benito Pucar iz zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo. Samo plaža Jadran svrstana je u treću kategoriju.

Naša zemlja, a uz Maltu i Cipar ima najčišće more u Europi - ponovio je i danas Benito Pucar iz zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo. Upravo završava uzorkovanje za 4. ispitivanje kakvoće mora ovoga ljeta na području Zadarske županije. Rezultati su i dalje izvrsni: 

" Danas ispitujemo na području do Draga, Vrgadu, Pašman i Ugljan, a sutra ćemo obići plaže na otoku Pagu. Time bi završili s uzorkovanjem za 4. ispitivanje. Na temelju dosadašnjim rezultata ispitivanja moramo reći da su rezultati odlični …svega jednu plažu imamo koja je "odskočila" i svrstana je u treću kategoriju, ali je još uvijek po uredbi zadovoljavajuća za kupanje. To je plaža Jadran u samom središtu grada, na ulazu u luku Jazine, gdje prolaze mnogi brodovi...Taj malo lošiji rezultat posljedica je velikoga prometa koji se tu događa. "

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.