Hrvatski radio

Radio Zadar

Ipak NE Kalelargi

22.09.2014.

10:33

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Većinom glasova prijedlog na Odboru nije prošao, a to znači da se preimenovanje Široke ulice u Kalelargu neće naći na Gradskome vijeću.

Odbor za utvrđivanje prijedloga naziva ulica, trgova, područja te javnih ustanova i trgovačkih društava Grada Zadra sastao se 22.9.2014. u punom sastavu – Rade Šimičević ( predsjednik ), Irena Dragić, Bruno Milin, Josip Vlahović, Aleksandar Švenjak - koji su odlučivali o samo jednoj točci dnevnoga reda – preimenovanju Široke ulice u Kalelargu prema prijedlogu Građanske inicijative „Svi za Kalelargu“.

Većinom glasova prijedlog na Odboru nije prošao, a to znači da se preimenovanje Široke ulice u Kalelargu neće naći na Gradskome vijeću.

Razumijemo osjećaje građana i želje dijela građana da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu. Činjenica jest da se u svakodnevnom govoru među  građanima uvriježio naziv Kalelarga. No, smatramo da kad je riječ o administrativnim, službenim nazivima trebamo voditi računa o standardnom hrvatskom jeziku.  Ako grupa građana koja je ovaj prijedlog uputila našem odboru nije zadovoljna ishodom, svakako može iskoristiti i druge zakonske mogućnosti koje se odnose na  neposredno odlučivanje građana - objasnili su svoju odluku u Odboru. 

Dio članova Odbora bio je za to da prijedlog ipak dođe na dnevni red sjednice Gradskoga vijeća jer smatraju da o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu treba odlučivati najviše predstavničko tijelo građana, no oni su ipak bili u manjini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.