Hrvatski radio

Radio Zadar

Izvješće gradonačelnika

13.03.2014.

08:00

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta podnosi danas Gradskom vijeću izvješće o svom radu u drugom polugodištu prošle godine.

On navodi kako su stabilizacija gradskog proračuna uz smanjenje proračunskog deficita te preustroj gradske uprave bile dvije strateške točke njegova djelovanja. Dodaje i kako su prve mjere nužne za gospodarski oporavak bile jačanje kapaciteta za provedbu gradskih razvojnih projekata predviđenih za financiranje iz dostupnih europskih fondova. 

Vidljivo je kako Zadar uz sve objektivne negativne okolnosti uzrokovane višegodišnjom krizom ne posustaje u provedbi zacrtanih razvojnih programa. Osiguravajući postojeće i nadograđujući nove više društvene standarde u zdravstvu, socijalnoj skrbi, odgoju, školstvu, kulturi i znanosti temeljno je nastojanje stvoriti preduvjete i partnerstvo za osnaživanje gospodarstva. To znači stvaranje povoljno investicijskog okruženja i povjerenja kako bi odgovorili na gorući ekonomski , ali i društveni problem nezaposlenosti , a uspjet ćemo jedino ako povećamo efikasnost i stavimo u funkciju sve raspoložive resurse koje posjedujemostoji u gradonačelnikovom izvješću.

Slažu li se i oporbeni vijećnici s ovakvom ocjenom rada gradske uprave i stanja u Gradu Zadru saznat će se vrlo brzo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.