Hrvatski radio

Radio Zadar

Jagodnja donja:Vukovi zaklali 20 ovaca

24.01.2014.

15:08

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vlasnik stada od 600 stotina ovaca i janjaca Ivica Žepina jutros je u svojoj štali u Jagodnjoj Donjoj naišao na zastrašujući prizor. Vukovi su mu zaklali više od 20 životinja. Naša ekipa zatekla ga je u trenutku dok je Inspektorica Ana Grgas iz Ministarstva poljoprivrede pregledavala životinjske ostatke.

"Ne znam od koga ću tražiti odštetu, što ću tražiti, hoće li dati, kad će dati, moje je samo da tugujem. Za mene je ovo nemjerljiva šteta.  Podavljene ovce, što se nije pojanilo to će sve pocrkati u njima, što se pojanjilo janjci će propasti. Ima 50- 60 komada naklanih, što će biti s njima ne znam. Ima ih okolo što su pobjegle. Od toga živi moja obitelj" 

govori u očaju Ivica Žepina koji još uvijek ne vjeruje što se dogodilo. Ne može pojmini niti kako su vukovi ušli među ovce, no objašnjava da je možda u stadu zavladala panika pa su i same probile vrata i počele bježati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.