Hrvatski radio

Radio Zadar

Jedini grad koji je bio domaćin dva puta

15.06.2014.

07:22

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dani Harlya koji od četvrtka traju u Biogradu okupili su prema nekim procjenama oko trideset tisuća ljubitelja tog skupocjenog i statusnog motocikla. Svoje limene ljubimce došlo je pokazati nekoliko tisuća bikera iz čitavoga svijeta. Jučer su trebali u dugačkoj koloni prodefilirati od Zadra do Biograda, ali zbog lošega vrmena tek stotinjak njih ipak je zagrmjelo svojim motorima.

Norvežanin Bjoern Solberg prevalio je oko dvije i pol tisuće kilometara kao bi sa sjevera Europe došao  na jedinstveno okupljanje motociklista u Biogradu na moru. Međutim, njegova ruta nije bila ni najdulja:

"Ovdje ima ljudi koji su prevalili i više od četiri tisuće kilometara, primjereice iz Azerbajdžana, tu si neki moji Norvežani s krajnjeg sjevera koji su vozili 3 i pol tisuće kilometara. A Tu su i ljubitelji Harlya iz čitave Europe kojima je puno bliže."

Goran Vaš, iz hrvatske sekcije ljubitelja Harlya napominje da ovakve manifestacije imaju velik značaj za hrvatski turizam:    
        " Biograd je jedini grad koji je dva puta bio domaćin Harleyima."                                                               

To su prepoznali i Hrvatska turistička zajednica te Ministarstvo turizma, te pomogli održavanje ovog značajnog događaja. Ministar Darko Lorencin uvrstio ga je u top deset ovogodišnjih velikih manifestacija na Jadranu, a upravo one pridonose jačanju i brandiranju našega turizma.

Jučerašnje loše vrijeme i mali broj sudionika na rellyu od Zadra do Biograda zasigurno neće zasjeniti drugo po redu okupljanje Harlyevaca u Biogradu. Oni su dobro došli i neki drugi put - za njih su spremni i Biograd i tamošnji turistički i ugostiteljski djelatnici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.