Hrvatski radio

Radio Zadar

Još 5 dana za prijavu na Wings for Life

23.04.2014.

17:41

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još samo desetak dana dijeli nas do povijesne utrke i sportskog spektakla - utrke Wings for Life World Run u kojoj će trkači iz 136 zemalja svijeta krenuti u jedinstvenu utrku s 32 startne linije u 32 različite zemlje. Prijave su otvorene još pet dana.

Više od tri milijuna ljudi na svijetu živi s ozljedama leđne moždine, a za desetak dana cijeli svijet krenut će u jedinstveni projekt  - utrku Wings for Life World Run - čiji je cilj upravo takve ozljede učiniti izlječivima. I Hrvatskoj je pripala čast biti dio ovog globalnog sportskog spektakla, a svi oni koji 4. svibnja budu trčali za one koji ne mogu postat će dio povijesti, dio puta i doprinosa cilju čije je ostvarenje samo pitanje vremena. Trkači iz 136 zemalja svijeta okupirat će 32 startne linije diljem svijeta i započeti utrku točno u istom trenutku, neki po mraku, neki po danu, ovisno o vremenskoj zoni u kojoj se nalaze. Dvoje najbržih i jedan najsretniji trkač osvojit će put oko svijeta.

Prijave za utrku otvorene još pet dana, Zadar spreman za utrku

Utrka kojoj je jedini cilj podići svijest o ozljedama leđne moždine i pronaći lijek za takve ozljede formatom se doista razlikuje od svih ostalih utrka. Pokretna ciljna linija ovaj put ne čeka ispred trkača već se kreće za njima, a onog trenutka kad pojedinog trkača pretekne takozvano Presretačko vozilo, utrka je za njega završena. Jedinstvena globalna startna lista iznjedrit će po jednog natjecatelja i natjecateljicu koji posljednji ostanu u utrci, neovisno gdje se nalaze u svijetu, a osim njih jedan sretni trkač osvojit će nagradno putovanje oko svijeta, koje uključuje posjećivanje svjetskih metropola, upoznavanje legendi iz svijeta sporta i biznisa te neponovljiva životna iskustva.

Stotine sportskih velikana već se priključilo projektu, uključujući Sebastiana Vettela, Lindsey Vonn, Davida Coultharda, Marka Webbera, Aksel Lund Svindala i mnoge druge. Važno je napomenuti da je 100% vrijednosti svih prikupljenih startnina namijenjeno istraživanjima leđne moždine i naporima da posljedice ozljeda leđne moždine postanu izlječive. Još samo pet dana ostalo je za prijave putem kreditnih kartica i putem grupne prijave i vouchera za poslovne subjekte. Hrvatska utrka u 12 sati po našem vremenu kreće s Pozdrava suncu u Zadru, a da daš svoj doprinos ovom velikom cilju prijavi se na www.wingsforlifeworldrun.com.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.