Hrvatski radio

Radio Zadar

Josipović: Gračacu trebaju nove investicije

03.12.2014.

12:11

Autor: F. Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Današnji radni posjet Zadarskoj i Ličko senjskoj županiji, predsjednik republike Ivo Josipović započeo je u Gračacu. Nakon razgovora s čelnicima općine poručio je kako su Gračacu najviše potrebne investicije koje će otvoriti nova radna mjesta i spriječiti odlazak mladih i školovanih ljudi.

Nije lako, jer je teško i u drugim krajevima doći do novih investicija, ovdje je to posebno teško zbog uvjeta života, i zbog pa možda i sporosti administracije, čuo sam pritužbu posebno kad je riječ o stanovima...Treba pružit sadržaj ljudima, od posla pa do kulturnih aktivnosti., načelnica sa svojim mladim timom radi na tome . - izjavio je nakon sastanka predsjednik Ivo Josipović.

Ekonomija je jako loša, međutim tu smo da radimo i odradimo određeni posao, mislim da se najviše trebamo usmjeriti u poljoprivredi i trebamo zadržati ljude u općini Gračac da ne idu van - rekla je načelnica Općine Nataša Turbić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.