Hrvatski radio

Radio Zadar

Josipović: optimizam za hrvatsko gospodarstvo

13.03.2014.

12:50

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Benkovačka tvrtka LTH metalni lijev, čije je pogone obišao predsjednik republike Ivo Josipović jedna je od rijetkih izvozničkih tvrtki u Hrvatskoj, čiji proizvodi se ugrađuju u modele prestižnih svjetskih automobilskih marki.

To i podatak o rastu industrijske proizvodnje u Hrvatskoj bio je dovoljan razlog  predsjedniku da izrazi optimizam u pogledu oživljavanja posrnuloga hrvatskoga gospodarstva. Benkovački pogon grupe LTH zajedno sa slovenskim već je 15 godina na međunarodnom tržištu. Ulaskom u Europsku uniju samo je olakšano poslovanje, a posla ima za 320 radnika, s pravom se pohvalio financijski direktor grupe Borut Lah. Nakon takvih vijesti predsjedniku nije ostalo što reći, osim izraziti zadovoljstvo da na području od posebne državne skrbi uspješno radi tvornica, koja svojim radnicima redovito isplaćuje plaće, a državi doprinose i poreze. 

Predsjednik Josipović je u Benkovcu pozdravio namjeru uvođenja osobnoga bankrota za prezadužene građane, te svoj posjet zadarskoj županiji nastavio razgovorom s lokalnim čelnicima, nakon čega će se na Noćnjaku družiti s maslinarima.

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.