Hrvatski radio

Radio Zadar

Josipović: Za bolje veze otoka s kopnom

26.10.2014.

17:57

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je Tkon i Pašman gdje je razgovarao s općinskim čelnicima, te poslušao koji problemi muče otočno stanovništvo.

Osim razgovora o ribarstvu i turizmu, jedna od tema bilo je i prometno povezivanje otoka s kopnom. Josipović je otočanima poručio kako im država i društvo trebaju biti potpora u pitanju što kvalitetnijih veza s kopnom. Ovim ljudima treba dati podršku, posebno kada je riječ o vezi s kopnom. Mnogi otoci, pa i ovaj, imaju taj problem. Nadam se da će se naći odgovarajuće rješenje kako bi uz povoljne uvjete mogli redovito i više puta dnevno komunicirati s kopnom, rekao je predsjednik.  

Kada je riječ o malom ribolovu, predsjednik je izrazio uvjerenje da će eurozastupnik Tonino Picula, koji je ribare s Ugljana pozvao u Bruxelles, te ostali naši zastupnici u Europskom parlamentu, pridonijeti rješavanju pitanja koja muče otočane kada je riječ o ribarenju. 

Na novinarsko pitanje je li posjet Pašmanu dio predsjedničke kampanje, Josipović je odgovorio kako to spada u redovite predsjedničke poslove. Dodao je kako je na otocima bio već stoput, pa bi nedjelni posjet Pašmanu vjerojatno bio 101. 

 
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.