Hrvatski radio

Radio Zadar

13:36 / 11.10.2014.

Autor: HRT Centar Zadar

Kalmeta: Ne brinu me reciklirane laži

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na tvrdnje bivšega člana uprave Hrvatskih autocesta Josipa Sapunara da je novac iz HAC-a išao bivšem ministru prometa, zadarskom gradonačelniku, Kalmeta odgovara kako je riječ o lažima i podmetanjima u dnevno-političke svrhe.

Josip Sapunar, bivši član uprave HAC-a istražiteljima je, kako prenosi Jutarnji list, ispričao da je u nekoliko navrata, predajući novac izvučen preko Igora Premilovca, Zdravku Livakoviću, desnoj ruci Božidara Kalmete u tadašnjem ministarstvu, čuo od Livakovića da je to novac za Kalmetu i za Zadar, odnosno političku struju blisku bivšem ministru i njegovu državnom tajniku. Kalmeta na to odgovara kako je riječ o recikliranim i višekratno ponavljanim lažima.

Naslušao sam se ja, na žalost, o sebi u ovih zadnjih godina i godina otkada sam u politici toliko laži da to, što naš narod kaže pas s maslom ne bi pojeo. Ali, mene to posebno ne zabrinjava. Znam da se bavim poslom koji je takav kakav je, u kojemu imate puno političkih neprijatelja i onih koji se bore iznad pojasa, ali i onih koji se tuku ispod pojasa, telefonom nam je rekao Kalmeta. 

Zadarski gradonačelnik komentira zašto je spomenuti članak objavljen baš sada. Ova ponovljena laž ovaj put ima za svrhu skrenuti pozornost s važnijih tema i skandala, koji se događaju aktualnoj vlasti, pa i s nekih aktualnih političara, da ne nabrajam kojih,  te stranke kojoj rapidno pada rejting i povjerenje građana. I sada treba skrenuti pozornost. Na koga ćeš, na Kalmetu, ističe zadarski gradonačelnik. 

Istražitelji s njime, dodaje Kalmeta, ni nakon ovoga članka nisu razgovarali, jer je, ističe, sve to već više puta objavljivano. Zato je bezbrižno s obitelji odlučio sunačanu subotu iskoristiti za izlet u zadarsko zaleđe. A aferu Remorker neki smatraju najvećom korupcijskom hobotnica ikad. Sapunar, naime opisuje da je zapravo čitav projekt izgradnje magistralnih cestovnih pravaca u Hrvatskoj od 2004. do 2008. godine bio prožet korupcijom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.