Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta odgovara SDP-u: Insinuirate i lažete!

10.05.2014.

15:07

Autor: Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nije tajna da je upravo SDP, u predizbornoj kampanji predvodio neformalnu koaliciju s obje nezavisne liste (Akcijom mladih i Renom Sinovčićem), usmjerenu protiv liste HDZ i mene kao kandidata za gradonačelnika, rekao je Božidar Kalmeta.

Gradonačelnik Kalmeta reagirao je na, kako je kazao obmane zadarskoga SDP-a. Zajedno sa dogradonačelnikom Vrančićem sazvao je konferenciju za novinare, na kojoj je odbacio bilo kakve špekulacije o navodnim tajnim koalicijama, kako su jutros ustvrdili SDP-ovci.

Činjenica je da se nikad u Gradskom vijeću nije ponašalo ovako uličarski kako se danas ponaša dio gradskih vijećnika i to osuđujem. Vijećnike biraju građani, a ono za što mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici možemo i trebamo biti odgovorni jest ponašanje pročelnika i vijećnika HDZ-a. Za druge vijećnike ne možemo i ne želimo biti odgovorni. Naša koalicija je čvrsta i stabilna. Kada bi došlo do nekog potresa među koalicijskim partnerima HDZ-a išli bi na izbore, a insinuacije SDP-a o nekakvim tajnim dogovorima ja odbacujem i mogu samo reći SDP-u da se koristi obmanama i lažima – rekao je Božidar Kalmeta i pozvao lokalni SDP da se pobrine za nastavak velikih infrastrukturnih projekata u Zadru, te da se založe za obustavu premještanja važnih državnih institucija u druge gradove. 

Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić ponovno je naglasio kako gradska uprava nema nikakvog utjecaja na preoblikovanje sportskih klubova. Tako se i sve odluke vezane za preoblikovanje Košarkaškog kluba Zadar i Nogometnog kluba Zadar donose u ministarstvu financija i ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta na čijem je čelu Željko Jovanović, kojem je pomoćnica Sabina Glasovac, podsjetio je  Vrančić dodavši kako nema nikakvih zakulisnih igara između Grada Zadra i NK Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.