Hrvatski radio

Radio Zadar

Karamarko: To je presedan

11.03.2014.

11:43

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je presedanom u europskoj praksi nazvao nepravomoćnu presudu protiv HDZ-a u slučaju 'Fimi media', te poručio da HDZ "nikada neće prihvatiti kolektivnu odgovornost".

Javnosti i članovima HDZ-a želim poručiti da smo potpuno uvjereni da nismo odgovorni i da ćemo se žaliti. Nikada nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost. Pojedinci koji su počinili kaznena djela moraju odgovarati, no kolektivna odgovornost stranke ne dolazi u obzir, izjavio je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a. Ovu stranku čini više od 200 tisuća poštenih ljudi, građana ove zemlje, od kojih mnogi i sami imaju socijalne probleme uzrokovane lošim radom ove vlade i ne možemo stranku proglašavati lopovskom, naglasio je Karamarko.

Uvjeren je da su članovi HDZ-a i dalje ponosni jer su u stranci koja je stvorila hrvatsku državu. Najavio je da će se HDZ žaliti na presudu, jer su sigurni da će se ona zloupotrebljavati u političke svrhe. 

Članove je pozvao na hrabrost, jedinstvo i snagu koju HDZ ima i koja će stranku dovesti do pobjede na euroizborima. Karamarko je napomenuo da nevoljko komentira nepravomoćne presude, ali da kao čovjek koji se cijeli svoj radni vijek borio protiv kriminala kao načelnik policijske uprave i koji je kao ministar počeo fazu ozbiljne borbe protiv korupcije, mora reći da je ova presuda presedan, ne samo u hrvatskoj, nego i u europskoj praksi rekao je Karamarko. Na novinarska pitanja Karamarko nije želio odgovarati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.