Hrvatski radio

Radio Zadar

Kardinal Bozanić: Božji blagoslov potreban svima

02.01.2014.

10:50

Autor: hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na svetkovinu Marije Bogorodice na svečanom euharistijskom slavlju u zagrebačkoj prvostolnici zaželio svima blagoslovljenu novu godinu 2014. te istaknuo važnost i značenje blagoslova za vjernički život.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je sinoć, na Novu godinu, na svetkovinu Marije Bogorodice, svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici zaželjevši svima blagoslovljenu novu godinu 2014. te istaknuvši važnost i značenje blagoslova za vjernički život.

Kardinal je u homiliji istaknuo važnost i značenje blagoslova za vjernički život. "Danas Crkva moli za blagoslov. Božji blagoslov koji je svima potreban.

Blagoslovom čovjek daje hvalu Bogu i moli da ga Bog posveti božanskom milošću", istaknuo je kardinal Bozanić.
Poručio je kako je važno i da uz traženje Božjeg blagoslova i mi sami blagoslivljamo, istaknuvši primjer Marije Bogorodice čiju svetkovinu danas slavimo.

Tumačeći veličinu Božje ljubavi prema čovjeku, kardinal Bozanić je rekao da se Bog sam pobrinuo kako bi čovjeku bio blizu utjelovljenjem svoga Sina Isusa Krista, jer Bog ljubi svakoga čovjeka.
Govoreći o simbolici jaslica i miru koji progovara u tišini nasuprot buci svijeta kojom je čovjek okružen, kardinal Bozanić pozvao je vjernike na molitvu Bogu kako bi spoznali Božju volju i providnost na ovome svijetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.