Hrvatski radio

Radio Zadar

KK Zadar Danijel Jusup: "Dečki odlično treniraju, pravi su profesionalci, samo da nas ozljede zaobiđu"

22.08.2022.

11:39

Autor: Željko Kapelari

Danijel Jusup

Danijel Jusup

Foto: - / PIXSELL

Prošla su tri tjedna otkako su s pripremama za novu sezonu pod vodstvom trenera Danijela Jusupa i njegovih pomoćnika krenuli košarkaši Zadra.


Kako sve to ide, pitali smo Jusupa?


-Zasad ide sve po planu, prva dva tjedna neću reći su bila nekako uvodna, koristili smo više tu stazu vani, sada smo u dvorani, ovaj tjedan će biti sličan onom prošlom, imamo dva ciklusa po dva tjedna. Počeli smo malo igrati, ulaziti u kontakte, moramo pripaziti na povrede jer je sada i umor akumuliran. Svi rade, zadovoljan sam, dečki su profesionalci, svi znaju što se od njih traži tako da je sve ok, samo da nas ozljede zaobiđu.


Pripremne utakmice, kada slijede?


- Prvo ćemo nastupiti na turniru za Tomislava Kneževića 2. i 3. rujna, zatim ćemo ići do Slovenije, Francuske pa ćemo i kod kuće nešto odigrati. Jedno osam utakmica je u planu da odigramo, možda bi bilo bolje da je još koja više da se bolje uigramo ali dobro, što je tu je.


Rotacije u sastavu već su napravljene?


- Baldwin je bio i otišao, očigledno nije bio zadovoljan, danas nam se pridružio Luka Božić iza kojeg je izvrsna sezona. Zna dobro što od njega očekujemo. Na poziciji razigravala Čampara će bit taj tzv startni play, uigravamo i Jordana, tražimo još neke varijante, tu je i Matulina. Svi se trude, dečki su stvarno na nivou, brzo sve usvajaju i sve prihvaćaju.


Kako reagiraju mladi ?


- Tu su Klarica, Matulina, Sikirić, Njegovan, Zagoršak i Grbić koji s nama treniraju. Rade dečki, ja sam zadovoljan kako napreduju, u rosteru će uvijek biti njih trojica, oni koji imaju manjak minuta igrat će za Jazine, pa će se rotiratii jer moraju igrati kako bi napredovali, sve pratimo i dat ćemo sve da njihov razvoj bude onakav kakav treba.


Još neke prinove?


- Limitirani smo s budžetom, nije bilo lako sve ovo posložiti, gurnut ćemo i malog Njegovana, i on treba tražiti svoju šansu, neka on i ostali mladi dečki nastave samo s ovakvim radom i but će nagrađeni – zaključio je Jusup. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.