Hrvatski radio

Radio Zadar

Koji je klub važniji ?

22.12.2014.

11:27

Autor: B. Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjednica zadarskog Gradskog vijeća se nastavlja danas u 13 sati, a između ostaloga vijećnici će raspravljati o izvješću državne revizije i poslovanju Košarkaškog kluba Zadar.

Prilikom subotnje rasprave o proračunu za sport za iduću godinu, gradski vijećnici prigovorili su kategorizaciji sportskih klubova jer, smatraju, ne uvažava sportsku tradiciju Zadra.

Primjerice, SDP-ov Erol Gaši je na prvom dijelu sjednice održanom u subotu ustvrdio kako se u prvoj kategoriji ne nalaze jedrenje i veslanje. Primjetio je i kako je za iduću godinu predviđeno manje novca za Nogometni  klub Zadar, iako su se dosada ulaganja opravdavala velikim brojem djece koje je uključeno u klub.

Kategorizacija je napravljena prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora odgovorio je dogradonačelnik Zvonimir Vrančić, a što se tiče novca za košarkaški i nogometni klub složio se da je predviđeno malo novca za oba kluba.

          Zašto u Prijelogu proračuna za 2015.godinu imamo 3 i pol milijuna kuna za Košarkaški klub Zadar kao i inače, a za  Nogometni klub Zadar 1 miljun. Što se promijenilo ? Osim što je Reno Sinovčić završio u istražnom zatvoru nisu ta djeca otišla iz NK Zadar, opet imamo 500 djece i 500 obitelji koja prolaze kroz taj klub. Ali sad kad njega nema, e sad može milijon. Mislim da zvučimo malo licemjerno, ustvrdio je Gaši.

Bili smo pritisnuti slaganjem proračuna, odgovara Zvonimir Vrančić...

          Sredstava nije bilo dovoljno, mišljenja smo da će tijekom godine trebati povećati sredstva i Nogometnom i Košarkaškom klubu.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.