Hrvatski radio

Radio Zadar

Komemoracija za Brozoviće

12.01.2014.

09:14

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Komemoracija za akademika Dalibora Brozovića i prof. dr. Nevenku Košutić-Brozović održat će se danas u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 12 sati.

O životu i djelu akademika Brozovića i profesorice doktorice Nevenke Košutić-Brozović, govorit će rektor zadarskoga Sveučilišta Ante Uglešić, pročelnica Odjela za kroatistiku i slavistiku Rafaela Božić, te profesori doktori  Josip Lisac i Helena Peričić. 

Iako je jedan od naših najpoznatijih jezikoslovaca akademik Dalibor Brozović preminuo u još lipnju 2009. godine, na zadarskom Sveučilištu za njega nije održana komemoracija. Tek smrću njegove supruge početkom listopada 2013. godine, povjesničarke književnosti Nevenke Košutić-Brozović, koja je također svoj radni vijek provela na Filozofskom fakultetu u Zadru, bit će priređena zajednička komemoracija za ovaj akademski par i to u utorak, 14. siječnja s početkom u 12:00 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.