Hrvatski radio

Radio Zadar

Koncert na Trgu Svete Stošije

25.08.2014.

09:34

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras od 21 sat na Trgu Svete Stošije Georgie Fame & band.

Georgie Fame je britanski rhythm&blues i jazz pjevač te pijanist čije pravo ime je Clive Powell. Fame je svirao glasovir za Billy Fury-a u pratećem sastavu Blue Flames, koji je kasnije dobio naziv Georgie Fame & Blue Flames. Sastav je postigao veliki uspjeh sa R&B glazbom. Njihov veliki hit bila je skladba " The Ballad of Bonnie and Clyde" 1968, koja je bila broj jedan u Velikoj Britaniji i u Americi. I u Britaniji su imali hitove Yeh Yeh ( 1965) i Get Away ( 1966). 

Tijekom njegove 40-godišnje karijere Georgie Fame je izdao preko 20 albuma i 14 hitova. Podjednako je uspješan u jazz društvu i velikim bandovima, orkestrima, rock grupama kao i u svom sastavu, The Blue Flames. Snimao je s mnogim glazbenim imenima kao što su : Gene Vincent, Prince Buster, Muddy Waters, Eric Clapton, Joan Armatrading, Andy Fairweather-Low, Bill Wyman i Van Morrison... 

Među njegovim glazbenim idolima te onim glazbenicima koji su utjecali na njega ubrajaju se: Fats Domino, Ray Charles, Mose Allison, Duke Ellington, Count Basie, Thelonius Monk, Betty Carter, Peggy Lee, Jimmy Smith, Booker T, Chet Baker, Johnny Griffin, Jon Hendricks, Eddie Jefferson, King Pleasure, Lambert, Hendricks and Ross, Sonny Rollins, Richard "Groove" Holmes i mnogi drugi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.