Hrvatski radio

Radio Zadar

Kotromanović: Spreman sam dati ostavku

06.08.2014.

12:06

Autor: všetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar obrane Ante Kotromanović spreman je kaže podnijeti ostavku, no prije toga sačekao bi rezultate povjerenstva koje će utvrditi razlog pada zrakoplova, smatra da je uzrok pada tehnički kvar. " Ja sam spreman podnijeti ostavku i kada vojniku zašteka puška, zato jer sam ministar obrane i politička osoba " - rekao je Kotromanović.

S konferencije za novinare u vezi s jučerašnjim padom bojnog zrakoplova MiG-21 održane u Zemuniku obratili su se i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Drago Lovrić, te zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general bojnik Dražen Šćuri.

Zapovjednik HRZ-a general Šćuri kaže da on odobrava letove MIG-ova na osnovu tehničke procjene stanja, a general Lovrić je ustvrdio da ne bi dopustili da piloti lete u neispravnim MIG-ovima.

 

 

Podsjećamo:

MiG-21, koji nije bio na remontu u Ukrajini, pao je na području Donje Lomnice kod Velike Gorice. Pilot se uspješno katapultirao. Prema dosadašnjim informacijama, avionu je zatajio stajni trap i zatim se zapalio.
Pilot Stanko Hrženjak izjavio je da je sa zrakoplovom sve bilo u redu prije polijetanja iz zračne luke Zemunik, ali mu je nedaleko od Zagreba otkazao hidraulični sustav, zapalio se motor te se kabina ispunila dimom. Zato se morao katapultirati, a MiG usmjeriti prema nenaseljenom području.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.