Hrvatski radio

Radio Zadar

Krađa se ne isplati

11.03.2014.

13:19

Autor: hrt

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako nepravomoćna presuda, ipak je snažna poruka da se krađa ne isplati te da državni interesi moraju biti iznad stranačkih.

 Kratki su to komentari SDP-ova zastupnika Igora Dragovana. Presudu su komentirali i laburist Dragutin Lesar, HNS-ov Jozo Radoš i bivša HDZ-ova premijerka, a sada nezavisna Jadranka Kosor.

Igor Dragovan je rekao:"Ovom nepravomoćnom presudom nije osramoćena samo jedna hrvatska stranka nego i hrvatska država jer se pokazalo da se na najgrublji način može zloupotrijebiti povjerenje birača koje ste dobili na izborima uzimajući njihove novce za svoju osobnu i stranačku korist."

"Mislim da građane ove zemlje zanimaju manje godine zatvora a više mogućnost da država uzme ono što joj je opljačkano", kazao je Dragutin Lesar.

Jozo Radoš kaže: "Nematerijalna šteta i uništenje političke kulture i povjerenja u društvu zapravo osobito je vrlo bolna i teška i treba je oštro kažnjavati".

Kao bivša članica te stranke mislim da nikakav stranački interes nikada nije važniji od državnog interesa. A da je teško i da nije jednostavno, to svakako," kazala je Jadranka Kosor.

Vladimir Šeks nije komentirao presudu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.