Hrvatski radio

Radio Zadar

Krajnji je trenutak za turistički zaokret!

25.07.2014.

19:20

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezadovoljan stagnacijom u turističkom razvoju Zadra, gradonačelnik Božidar Kalmeta sastao se danas s predstavnicima Turističke zajednice Grada Zadra. Tema je bila stanje u zadarskom turizmu i početak pripreme sezone 2015.-te te svih idućih sezona.

Zadar je nesumnjivo proteklih godina doživio turistički procvat, brojke i za ovaj srpanj govore o 14 posto više turista nego u istom razdoblju lani, no mogućnosti razvoja Zadra u turističkom smislu daleko su veće od dostignutog.

          Moramo imati sadražje koji će privući goste i kad kiša pada i koji će ih privući u desetom mjesecu, u trećem mjesecu , u veljači itd.  

Sudeći prema sastanku usred turističke sezone Božidar Kalmeta smatra kako je krajnji trenutak za turistički zaokret i preobražaj Zadra. 

          Zato smo danas donijeli zaključak da će se na prvom Turističkom vijeću donijeti odluka o izradi strategije razvoja zadarskog turizma za jedno dulje razdoblje i to će raditi zadarske snage. U Zadru ima dovoljno turističkih stručnjaka i djelatnika na čelu s našim Sveučilištem koji mogu jedan takav document napraviti tako da točno znamo u kom pravcu ići dogodine, za dvije godine, za tri godine, za pet godina...

Ubrzat će se pripreme kako bi najkasnije iduće godine počela izgradnja novog Turističko - informativnog centra te će se povećati marketinška aktivnost u smislu brendiranja i promocije Zadra. Uz nastavak suradnje s RyanAir-om nastavit će se raditi na tome da trajektna linija Zadar-Ancona bude u funkciji cijelu godinu. Inzistirat će se i dalje na završetku terminala u Gaženici jer bez njega nema, kaže gradonačelnik, kruzerskog turizma.To je samo dio niza aktivnosti na kojima su svi spremni raditi.

          Mi ćemo već sad kroz izradu ove strategije uključiti, hajde da tako kažem, mnoga nova lica koja itekako dobro rade u realnom gospodarskom odnosno turističkom sektoru, koja rade na Sveučilištu... tako da neminovno će taj razvoj zadarskog turizma zahtijevati i kadrovska popunjavanja i kadrovske promjene i svega onoga što može pridonijeti razvoju turizma.

Suprotno nekim nagađanjima, o kadrovskim promjenama u Turističkoj zajednici Grada Zadra na današnjem sastanku nije bilo govora.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.