Hrvatski radio

Radio Zadar

Kupila bi Morske orgulje i sv. Donat, pogotovo hotel Zagreb

20.02.2020.

19:10

Autor: HRT Radio zadar

foto: Fabio Šimićev/TZG Zadar

foto: Fabio Šimićev/TZG Zadar

Foto: - / -

Ora za obilaska Pijace, gdje i izazvala najviše pozornosti, nije kupila ni kilo salate, a pa ni mrkvu s kojom se fotografirala. A građanima s kojima se sretala na Peškariji i Pijaci i koji su je zasuli pitanjima o njezinim budućim planovima - izvijestili su iz zadarske TZ :

Karnevalska i privremena gradonačelnica Grada Zadra, megapopularna zvijezda svjetskog glasa Rita Ora, ispunila je jedno od svojih najvažnijih obećanja iz izborne kampanje te je krenula u višesatni Veliki obilazak i razgledavanje Grada, njegovih crnih i svijetlih točaka.

Ora je s obilaskom krenula s Morskih orgulja koje su je ganule toliko da ih je poželjela kupiti. S tim da nije mogla vjerovati da koštaju samo 200.000 EUR-a pa će ih vjerojatno rezervirati sama za sebe.
Điradu po Gradu Ora je nastavila Rivom do hotela Zagreb. Bila je šokirana činjenicom da nekadašnji hotel danas više ne radi. Zato je i njega odlučila kupiti i nazvati ga po svojoj miljenici Kimberly. Nije joj bilo poznato da je još slavni Alfred Hitchcock također svojedobno htio kupiti taj hotel zbog, kako je tada govorio, "najljepšeg pogleda na Preko", ali ni on nije uspio. Bio je, naime, brži od pretvorbe i privatizacije. Ali je zato dio scena za svoj najpoznatiji triler "Kill Bill" ( je Jedan i Dva) snimio baš u tom zadarskom hotelu. A naša je gradonačelnica Ora bila uvjerena da je Hitchcock svojedobno igrao s Luko Modrićem u Tottenhamu.

Iako je, znači, obećala da će "kupiti sve" Ora, za obilaska Pijace, gdje i izazvala najviše pozornosti, nije kupila ni kilo salate, a pa ni mrkvu s kojom se fotografirala. A građanima s kojima se sretala na Peškariji i Pijaci i koji su je zasuli pitanjima o njezinim budućim planovima i o još jednom veliko koncertu u Zadru, obećavala je, po svom dobrom starom običaju, sve i svašta, da bi se na kraju smjestila uz sok od mrkve na kratku stanku i jednu od najstarijih gradskih spomeničkih vrijednosti kafić "Abu". Bila je, doduše, pomalo razočarana što je gazda Tome i barmenica Veki nisu počastili pićem, već ga je morala sama platiti. I sebi i sviti. A to, ruku na srce, ne priliči jednoj gradonačelnici - javljaju, uz ostalo, iz gradske Turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.