Hrvatski radio

Radio Zadar

Lalovac: Potpisali smo privatizaciju NK Zadra, ali i upozorili na nelogičnosti

04.12.2014.

10:54

Autor: HRa - tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar financija Boris Lalovac, danas je odgovorio na pitanje zašto je potpisao predstečajnu nagodbu NK Zadra i tvrtke VOX. Kaže da je povjerenstvo bilo protiv, ali su bili preglasani. Kad se 2014. pojavilo pitanje poslati NK Zadar u stečaj ili podržati nagodbu, odlučili su prihvatiti privatizaciju jer nisu imali dokument za opravdanost stečaja. No, upozorili su nadležne institucije o sumnjama koje su imali. Dao je do znanja da je ta njihova reakcija zapravo dovela da istrage i uhićenja Rena Sinovčića te drugih osumnjičenih u slučaju "Ribar".

Evo njegove izjave:

"Bili smo preglasani zbog takozvanih fiktivnih potraživanja. Znači bili smo protiv predstečajne nagodbe. Povjerenstvo u kojem sam ja bio član, znači privatizacija NK Zadra  2011.je počela ,  su upoznate sve institucije o sumnjama i onda se događa 2014. godina kad morate donijeiti odluku dali poslati NK Zadar u stečaj ili prihvatiti takvu privatizaciju. Nemate ni jedan dokument gdje bi ga poslali u stečaj Povjerenstvo je pri ministarstvu znanosti, imate 10 članova i povjerenstvo donosi odluku da se stavi ograda u tom dijelu. Da se nastavi u tom dijelu privatizacija, uz sumnju u ovu koju su imali,  da se ponovo prislijedisvi svi dokumenti državnom odvjetništvu i svim nadležnim institucijanma još jednom  na postupanje te ukoliko se utvrdi zloupotreba prava da će se ona ista poništiti."

Na pitanje o privatizaciji tvrtke Vox odgovorio je: 

"Vidjeli smo da je u tom dijelu bilo određenih zloupotreba i također se prijavilo nadležnim instritucijama i tada zapravo počinju cjelokupne istrage. Ministarstvo financija i povjerenstvo su uvidjeli te promjene i prijavili institucijama. Oni su sad reagirali i mislim da će se to dokazati."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.