Hrvatski radio

Radio Zadar

„Legenda o nastanku Velebita i Jadranskog mora“

14.05.2014.

10:02

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Legenda o nastanku Velebita i Jadranskog mora“ jedinstvena je glagoljska slikovnica koja će biti predstavljena u sklopu Dana glagoljice, u četvrtak, 15. svibnja u 16 sati u prostorijama zadarske Gradske knjižnice.

Slikovnica je nastala na jednoj od radionica koje su se održale na 4. Festivalu glagoljaša „SLOVO ROGOVSKO“ - Saboru malih glagoljaša „AJMO DICO GLAGOLJATI“ u rujnu 2013. godine.

Na radionici su sudjelovali i turisti iz Nizozemske čiji se radovi uz one učenika osnovnih i srednjih škola nalaze u slikovnici, a izdavač slikovnice je Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov.

Dani glagoljice održavaju se povodom rješenja Ministarstva kulture RH kojim je Umijeće pisanja, čitanja i tiskanja glagoljicom proglašeno nematerijalnom kulturnom baštinom RH i kao takvo upisano u Registar nematerijalne kulturne baštine RH a sama Udruga glagoljaša Zadar je jedan od nositelja te nematerijalne kulturne baštine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.