Hrvatski radio

Radio Zadar

Linić teško optužuje Stoju Mučaji

05.12.2014.

10:17

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bivši ministar finacija Slavko Linić u emisiji Hrvatskoga radija "Poligraf" teško je optužio šeficu porezne uprave u Zadru Stoju Mučaji.

Odbacujući bilo kakvu vlastitu odgovornost, kao i svojega tadašnjega pomoćnika Branka Šegona u slučaju predstečajne nagodbe Sinovčićeve tvrtke Vox, Linić je rekao da su oni donijeli negativno rješenje, a da je Stoja Mučaji o svemu lagala te spriječila postupke koji bi doveli do obustave predstečajne nagodbe Voxa:

"Nije upozoravala, jer upravo gospođa Mučaji je obustavila postupak raspitivanja imovine i postupak proboja pravne osobnosti, a zbog toga što je ona trebala odraditi, trebao je biti i obustavljen postupak predstečajne nagodbe. U onom trenutku kad je ona izdala rješenje da nema nikakvih sumnjivih radnji postupak je nastavljen. Prema tome ona je potpisala dokument kojim je to nastavljeno. Nitko ne može njoj osporiti taj dokument jer joj to garantira pozicija. I opet je gospođa Mučaji umjesto da ode na sud neovlašteno poslala nekog svog djelatnika i zbog toga se vode i svi ovi postupci. Ostaje uvijek pitanje kako jedna laž odgovorne osobe koja je evidentno kriva za sve ovo što se događa, a zbog toga je policija i procesuira, mi sada najedanput moramo odgovoriti na njene lažne optužbe"kazao je uz ostalo Slavko Linić.

Glasnogovornik Trgovačkog suda u Zadru Tomislav Jurlina potvrdio nam je u kratkom telefonskom razgovoru da je ministarstvo financija glasovalo za predstečajnu nagodbu medijske kuće Vox.

Na naše pitanje tko je potpisao suglasnost u ime ministarstva, sudac Jurlina nam je rekao kako je riječ o Željku Pejkoviću koji je danas također u pritvoru. Vrlo je zanimljiva i činjenica da su u istražnom zatvoru i ostalo troje ovlaštenika za sklapanje predstečajnih nagodbi u Poreznoj upravi Zadar, predstojnica Stoja Mučaji, te djelatnici Porezne uprave Irena Anić i Marko Lozančić.

Još je indikativnije da su svi oni ovlašteni od ministarstva financija u vrijeme, dok je ministar bio Linić, a njegov pomoćnik za predstečajne nagodbe Šegon. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.