Hrvatski radio

Radio Zadar

Luka Milinković ne postoji ?

21.03.2014.

15:14

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska nadbiskupija priopćila je kako je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru temeljem kaznene prijave koju je podnio don Dario Tičić utvrdilo da na području Zadarske županije prema informacijskom sustavu MUP-a ne postoji osoba koja ima prijavljeno prebivalište ili boravište pod imenom i prezimenom Luka Milinković.

Priopćenje prenosimo u cijelosti :

U svezi s nedavnim medijskim napisima vezanim za lažne optužbe osobe koja se legitimirala kao Luka Milinković, a koje su usmjerene protiv don Daria Tičića, ovim putem želimo izvijestiti javnost o sljedećem:

Nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zadru temeljem kaznene prijave podnesene od strane don Daria Tičića Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, dana 24. 12. 2012. godine, nakon provedenih izvida u završnom izviješću od 19. 03. 2014. godine, utvrdilo je da na području Zadarske županije prema informacijskom sustavu MUP-a ne postoji osoba koja ima prijavljeno prebivalište ili boravište pod imenom i prezimenom Luka Milinković.

Prema tome, evidentno je da se iza navedenog pseudonima krije neka druga osoba koja je dostavila svoj dopis od 18. lipnja 2012. Rimskoj Kongregaciji s inkriminirajućim sadržajem protiv don Daria Tičića, upravo pred njegovo imenovanje na dužnost Vicerektora u Papinskom hrvatskom zavodu sv. Jeronima u Rimu.

Nažalost, s obzirom na lažno predstavljanje, don Dario Tičić i Zadarska nadbiskupija nisu u mogućnosti utvrditi tko je podnositelj i širitelj lažnih optužbi. Isto tako, nisu u mogućnosti poduzeti i usmjeriti bilo kakve daljnje radnje, osim onih koje su sukladno mogućnostima zakona Republike Hrvatske već poduzete.

Neosporno je, međutim, da je na ovaj način učinjena nemjerljiva šteta prema don Dariju Tičiću, prema Zadarskoj nadbiskupiji i njenom kleru, kao i prema nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću. Ostaje nadati se kako u budućnosti nedužne osobe, neovisno o svom pozivu, neće dolaziti u situaciju da se putem medija brane od lažnih optužbi bez dokaza iznesenih od strane 'anonimnih tužitelja'.

 

Tiskovni ured

Zadarske nadbiskupije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.