Hrvatski radio

Radio Zadar

"Mali div" za Pedijatriju

16.05.2014.

14:06

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odjel za pedijatriju zadarske Opće bolnice, dobio je danas novčanu donaciju, koju je prikupio prvi zadarski igrani film – „Mali div.“ Cijeli filmski tim radio je volonterski, a jedini cilj, bio je, kažu, pomoći djeci, kojoj je to potrebno.

Prihod od ulaznica, ekipa entuzijasta okupljena u "Malom divu", prvom zadarskom dugometražnom igranom filmu, namijenila je djeci, koja na Odjelu za pedijatriju zadarske Opće bolnice, trebaju posebnu pomoć i skrb - fizikalnu rehabilitaciju. Donacija je došla u pravo vrijeme i na pravo mjesto – kaže zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice – dr. Robert Karlo. 

Evo nalazimo se u prostoru gdje se provodi fizikalna rehabilitacija,  Djece s raznim ozljedama, , osobito što je važno istaknuti, djeca s poteškoćama u razvoju, gdje su ta djeca jedan mali div, jer se bore svaki dan s raznim zaprekama i tjelesnim oštećenjima. 

Za sad je riječ o malom prostoru za rehabilitaciju, nadaju se puno boljim uvjetima u novoj Poliklinici, a svaka pomoć dobro je došla. Ova donacija prvi je korak u akciji koju su pokrenuli, poručuje scenarist filma Branimir Čakić. 

Nama je bio cilj u stvarnosti pratiti poruku filma, i ovo je najbolji način za početak akcije, poruka filma je suosjećanje, i mislim da je ovo pravi start. 

I startali su, kažu, u filmski projekt s tom idejom, i budžetom od nula kuna, uložili su svoje slobodno vrijeme, i veliku želju da ostvare misiju, ističe glavni glumac u filmu, Enio Meštrović. 

Ova novčana donacija ne odražava  uopće energiju i vrijeme, koje smo mi potrošili u ovom filmu, to je skoro godinu i po dana volonterskog posla. 

Nadaju se kako će potaknuti i druge na slične akcije, poput ove, u kojoj je, stvarajući "Malog diva", sudjelovalo čak oko 300 volonetera. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.