Hrvatski radio

Radio Zadar

Mardešićeve sardine u novoj ambalaži

06.02.2014.

10:59

Autor: Suzana Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saljski Mardešić osuvremenjuje svoje proizvode. U novoj ambalaži na tržištu će se ovih dana naći njihova sardina, no poslovanje je idalje otežano i odvija se u recesijskim uvjetima što još više otežava rentabilnost proizvodnje koja je ionako obilježena specifičnošću poslovanja na udaljenom otoku. Ozbiljnija ulaganja u proizvodni pogon, smatra direktorica Marina Depolo, mogu jedino doći kroz aktivaciju nekog od fondova Europske unije, no za sada ovaj saljski riboprerađivač do njih ne može doći.

Unatoč recesiji i otežanim uvjetima poslovanja na udaljenom otoku, saljski Mardešić osuvremenjuje svoje proizvode. Ovih dana tržištu predstavlja novu ambalažu svojih sardina. Za ozbiljnija ulaganja u proizvodni pogon direktorica Marina Depolo nada se skoroj aktivaciji nekog od fondova Europske unije do kojih za sada ovaj riboprerađivač ne može doći.

"Kroz kontakte s konzultantima dobili smo informaciju da se treba čekati i čekati, pogotovo u smislu najavljenih fondova s bespovratnim sredstvima namijenjenim udaljenim otocima. U tom pogledu nema nikakvih konkretnih informacija, sve se samo najavljuje, nadamo se konretizaciji natječaja i ulasku u zahvate poboljšanja opreme ili možda izgradnje novog pogona."

kaže Depolo i dodaje:

"To su kako se najavljivalo trebala biti sredstva iz ribarstvenog fonda za Dugi otok, Lastovo, Mljet i Vis, a  bespovratna sredstva trebala bi ići do razine od 70 - 80 posto i to bi jedino opravdalo ulaganje u pogon na udaljenom otoku s obzirom da su sve druge okolnosti poslovanja na otoku nepovoljne."

napominje Depolo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.