Hrvatski radio

Radio Zadar

09:58 / 21.01.2014.

Autor: Filip Buzov

"Maslenica" je najavila konačnu pobjedu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja 21. obljetnice Vojno redarstvene operacije Maslenica danas u Zadru borave predsjednik Sabora Josip Leko i ministar branitelja Predrag Matić. Prožima me ponos, ne mogu vjerovati da je prošla 21. godina, to je bila prva operacija u kojoj su sudjelovale sve snage oružanih snaga. - rekao je ministar Matić. Akcija koja je promijenila tijek i tok Domovinskog rata, na njoj trebamo graditi današnje vrijednosti - rekao je predsjednik Sabora Leko.

Jutros su  zajedno s ostalim izaslanstvima položili vijence kod središnjeg križa na Gradskom groblju za sve poginule branitelje. Evo što njihovih izjava: 

 

Prožima me ponos, ne mogu vjerovati da je prošla 21. godina, od tog dana, danas mi je posbeno drago, da naravno osim domaćih momaka,to je bila prva operacija u kojoj su sudjelovale sve snage oružanih snaga. - rekao je ministar Matić.

Poznata činjenica je da je akcija Maslenica promijenila tijek i tok Domovinskog rata, moramo znati da su tu akciji dobili hrvatski branitelji i narod i na tome trebamo graditi vrijednost koje smo tada zastupali - slobodu, samostalnost, odgovornost, toleranciju, ljudska prava, temeljne slobode. - rekao je predsjednik Sabora Leko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.