Hrvatski radio

Radio Zadar

McDonald's u Zadru???

19.09.2014.

14:17

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru se brzo pročula vijest da će se na prostoru željezničkoga kolodvora otvoriti restoran brze hrane McDonalds, a na katu trgovački centar Billa.

Iako nismo dobili potvrdu ove informacije, ni u Billi, ni u „Globalnoj hrani" koja ima hrvatsku franšizu „McDonald'sa", Darko Bušić iz HŽ infrastrukture potvrdio nam je vijest da je zadarski željeznički kolodvor na javnome natječaju iznajmljen na 20 godina.

         "Pa mi ne znamo konkretno što će biti unutra ali mi smo iznajmili kolodvor na 20 godina tvrti Sara Centar Zadar" - rekao je Barišić.

Do odgovornih u tvrtci Sara Centar Zadar danas se nije moglo dobiti potvrdu, ali su iz Globalne hrane potvrdili da postoji interes za otvaranje McDonald'sa u Zadru. No, što i kako sa putničkim prometom, za sada je u drugom planu, jer nije tajna da je željeznički promet prema Zadru na najnižim razinama od kada postoji.

         "Za putnike će se urediti novi prostor s čekaonicama i blagajnama, u našem dijelu zgrade prema autobusnome kolodvoru" - dodao je Barišić.

Je li bolje da prostor propada ili da se iznajmi, procjena je vlasnika. Sjetimo se upravo Bille koja je prva otvorila svoj centar u Zadru, ali i prva zatvorila, a svoj centar zatvorio je i Merkur. Međutim, samo od sebe nameće pitanje je li Zadar sa svojom okolicom premalo tržište za toliki broj trgovačkih i prehrambenih lanaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.