Hrvatski radio

Radio Zadar

Milanović: Linić je završena priča

01.06.2014.

15:18

Autor: hina/rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović danas je u Gunji komentirajući optužbe koje je na njegov račun izrekao bivši ministar financija Slavko Linić rekao da je taj "navodni slučaj za njega odavno završio" te se ispričao svima što to moraju slušati.

"Mislim da hrvatsku javnost time, naročito na ovome mjestu ne treba ni opsjedati niti maltretirati i na neki način se zbog svega što se događalo posljednjih dana i ispričavam što ljudi to moraju slušati", rekao je Milanović.

Premijer Zoran Milanović obišao je danas poplavljenu Gunju kako bi se uvjerio u stanje u tome mjestu u koje se prije dva tjedna izlila rijeka Sava te ga u potpunosti poplavila. 

"Slavko Linić bio je ikona SDP-a i ono što je govorio na konferenciji za novinare ni javnosti ni SDP-ovcima nije bilo ugodno slušati, rekao je to u emisiji "Nedjeljom u dva" potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Smatra kako Liniću nakon svega što je izgovorio više nije mjesto u SDP-u.

Kad je riječ o navodnom nadzoru nad Linićem, Ostojić tvrdi kako saznanja iz njegova djelokruga rada govore o tome da se Linića nije nadziralo. Dodao je da kao ministar unutarnjih poslova mora naglasiti da njegovo ministarstvo ne vodi kriminalističke istrage dok ne dobije nalog, ali ako ga dobije, postupat će se prema njemu bez obzira na to o kome se radi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.