Hrvatski radio

Radio Zadar

Ministar Lorencin otvorio prvi difuzni hotel i Harley dane

12.06.2014.

13:30

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Polači pustio u rad prvi difuzni hotel u Hrvatskoj, novu kategoriju koju je Ministarstvo turizma uvelo u svoju kategorizaciju. Riječ je o objektu tvrtke Ilirija „Ražnjevića dvori" u Polači. Nakon toga otvorio je Harley dane u Biogradu.

Uvođenjem kategorije difuzni hotel omogućeno je da se u staroj gradskoj jezgri više od dva objekta zajedničkom recepcijom i ostalim sadržajima udruže u difuzni hotel. Time je obiteljski smještaj podignut na jednu višu razinu, odnosno omogućena mu je dodatna profesionalizacija i povećanje kvalitete.

- Privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta te smo u skladu sa Strategijom razvoja turizma do 2020. godine odlučili stvoriti platformu kojom bi se obiteljski smještaj mogao unaprijediti, odnosno poboljšati svoju kvalitetu. Povezivanje u difuzni hotel, kao i naša mjera 1000 bazena za hrvatski turizam, samo su neke od aktivnosti kojima privatnim iznajmljivačima pomažemo u jačanju konkurentne pozicije na tržištu, a posebice u vremenu pred i posezone, rekao je ministar Lorencin. Ministar je također najavio kako Ministarstvo turizma bilježi još zahtjeva za difuzne hotele, ali i integralni hotel, koji bi se uskoro mogao otvoriti u Zagrebu.

Nakon toga ministar Lorencin je simbolično na konferenciji za novinare u Biogradu otvorio "Harley dane", u sklopu koje će u sljedeća 4 dana biogradsku rivijeru posjetiti više od 30.000 motociklista i ljubitelja ovoga kultnog motocikla.

Ministar Lorencin je naglasio kako su Harley Days jedna od 10 najvećih manifestacija koje HTZ i Ministarstvo turizma podržavaju i prepoznaju kao jedan od snažnih motiva dolazaka u destinaciju. „Samo kreiranjem ovakvih manifestacija i sadržaja koji privlače turiste, možemo obogatiti turističku ponudu te tako aktivno upravljati turističkim razvojem“, poručio je Lorencin, dodavši kako bi volio da već sljedeće godine Hrvatska ima dvostruko više ovakvih manifestacija, jer su one ključne za razvoj pred i posezone.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.