Hrvatski radio

Radio Zadar

"Mocire" čekaju na useljenje u Mocire

05.04.2014.

14:20

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U OŠ Voštarnica, školi za djecu s teškoćama u razvoju, djeluje Učenička zadruga ''Mocire'' koja svake godine u vrijeme blagdana postavlja izložbeno-prodajni štand s radovima učenika i njihovih voditeljica.

Iako se školuju u rade u dotrajalim i skučenim prostorima zajedno sa svojim učiteljima i mentorima izrađuju prigodne predmete, od čije prodaje prikupljaju novac za nabavku radnoga materijala. Prijepodne su bili na Narodnom trgu, a brojni Zadrani su u želji da pomognu kupili neki od izloženih radova. 

Jutros nas je malo brinula kiša, ali smo svejedno odlučili postaviti štand. Zadovoljni smo, jer očito, što kažu, sreća voli hrabre. U školi je trenutačno 77 učenika, što je uz iznimku kada je bio jedan učenik više prije par godina, najveći broj polaznika naše škole, 

rekla je ravnateljica "Voštarnice" Irena Dukić.

Dodala je kako se nada da će uskoro početi završni radovi na uređenju centra Mocire, kako bi učenici s posebnim potrebama imali prikladan prostor za nastavu, igru i druženje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.