Hrvatski radio

Radio Zadar

Morski utorak: Pedalinom do Jabuke

10.11.2014.

07:09

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Morskog utorka od 19:00 sati u zadarskoj Gradskoj knjižnici zaplovite "Pedalinom do Jabuke". Tribinom se obilježava Dan hrvatskih knjižnica, 11.studenog.

„Ideja mi je bila da pedalama dođem od Rijeke do otočića Jabuka. Pozvao sam prijatelja Vedrana Vukića da podijelimo patnju pedala i užitak pustolovine… Da bi zadovoljili osobnu, ali i osnovnu ljudsku potrebu za istraživanjem, otisnuli smo se u najintimniju ekspediciju do sad. U ovoj avangardnoj ekspediciji na Jadran svojom smo se energijom probili do izoliranog i dalekog otoka Jabuke na do sada neviđen način: pedalirajući, penjući, trčeći, roneći, plivajući…, a krajnji cilj je penjanje na vrh Jabuke. Najveći uspjeh ovog predavanja bit će neka nova ideja ili putovanje koje ćemo potaknuti" - priča svoju priču Riječanin Vitomir Maričić koji će zajendo s prijateljem Vedranom Vukićem predstaviti ovaj izniman avanturistički pothvat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.