Hrvatski radio

Radio Zadar

15:00 / 18.03.2014.

Autor: fbuzov

Mreža za studente s poslovnim idejama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zadarskom Sveučilištu predstavljen je projekt namijenjen studentima koji namjeravaju biti poduzetnici. Radi se posebnoj Internet stranici na kojoj će studenti moći provjeriti potencijal svoje poslovne ideje te ju dodatno razraditi, a sve u kontaktu s brojnim stručnjacima.

"Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora i interaktivne web platforme" - tako je službeni naziv ovog programa nastalog kroz javno-privatno partnerstvo između Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije te Obrazovne grupe - Zrinski . Kako je stranica pokrenuta prije tek nekoliko mjeseci, konkretnih primjera uspješne prakse još nema, navode iz HAMAG investa, njihov analitičar Veljko Pauš:

"Studenti koji ima poslovnu ideju, ulogira se na stranicu , i nakon toga može pretraživati mentore, imamo ih preko 100, radi se o volonterima koji su stručnjaci iz svog područja. Tu se nalaze i njihovi životopisi, a kad student odabare svog mentora, može ih imati čak pet, on zapravo dobiva dugotrajno, besplatno poslovno savjetovanje."

Svakako je dobro znati i da je poslovna ideja zaštićena od krađe, pa je tako u program uključen i  Državni zavod za intelektualno vlasništvo. Kako se ističe u planu je ponuditi novčane nagrade studentima s najboljim poslovnim idejama. Adresa stranice je www.mspi.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.