Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Bokanjcu otkriveno spomen obilježje poginulim braniteljima

25.10.2014.

14:46

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dolaskom sudionika jutrošnjeg "Mimohoda sjećanja na prvoj crti" od Dračevca do Bokanjca započela je svečanost na Trgu sv. Šimuna i Tadije, gdje je postavljeno spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Bokanjcu.

Uz branitelje, emotivni su danas bili i mještani Bokanjca. 

- Ovo spomen obilježje, meni osobno,  jako puno znači. Čini mi se da je konačno valorizirana žrtva moga pokojnog brata i svih ostalih Bokanjana koji su pali u Domovinskom ratu. Zahvalna sam svima koji čuvaju uspomene na lik i žrtvu tih ljudi koji su poginuli za slobodnu Hrvatsku, rekla nam je Lilijana Milin.

- Trebalo je i do sada napraviti ovo spomen obilježje, ali dobro… bolje ikad nego nikad! Za nas, mještane Bokanjca ovaj spomenik jako puno znači, dodao je Branko Durut.

Na Bokanjcu su se danas okupile braniteljske udruge, roditelji i rodbina poginulih branitelja, te predstavnici županijske i gradske vlasti.

- Ovo je jedan od najljepših spomenika Domovinskom ratu, koje sam ja vidio - komentirao je gradonačelnik Božidar Kalmeta rad Alda Krizmana, autora Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Bokanjcu.

Predstavlja točku u obrani Zadra, od Dračevca do Bokanjca, a građani jako dobro znaju koliko je važna bila ta linija obrane. Ujedno ovaj je spomenik zahvala svima koji su branili Zadar, a posebno onima koji su dali svoj život, dodao je Kalmeta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.