Hrvatski radio

Radio Zadar

10:39 / 29.01.2022.

Autor: Radio Zadar

Na najvećoj smotri mladih hrvatskih vina nagrade osvojili i vinari sa zadarskog područja

Nagrađeni na Vincekovu 2022.

Nagrađeni na Vincekovu 2022.

Foto: eVaraždin / Radio Zadar

Cabernet sauvignon vinarije Ker-Vin Tomislava Glavića iz Nadina proglašen je šampionom u kategoriji crnih vina na najvećoj izložbi mladih vina u Hrvatskoj koju je organizirala Udruga vinogradara „Trsek" iz Ludbrega. Na izložbu Vincekovo 2022 su pristigla 474 uzorka vina iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Tri zlata za kvalitetu vina osvojio je i OPG Zvonimira Vlatkovića iz Novigrada.


Šampioni 29. međunarodne izložbe mladih vina „Vincekovo 2022.“ su miješano bijelo vino Ivana Blažotinca u kategoriji bijelih vina te cabernet sauvignon Ker-Vina u vlasništvu Tomislava Glavića u kategoriji crnih vina.

Među gotovo 500 uzoraka, najvišim priznanjem „Zlatni trsek“ okitilo se 98 vina, a najuspješniji su bili Vinarija Kopjar s osvojenih pet zlata, Vina de Mar i Dražen Banjkovec s po četiri zlata te OPG Zvonimir Vlatković, Dalibor Jagić, obitelj Horvat i Robert Ostriž s po tri zlata. Najbolje ocijenjeno vino člana udruge „Trsek“ je pak muškat ottonel Marija Funteka.

Najveću izložbu mladih vina u Hrvatskoj organizirala je Udruga vinograda „Trsek“ Ludbreg, dok su pokrovitelji Varaždinska županija i Grad Ludbreg. Svečano otvorenje na kojem su proglašeni šampioni i dodijeljena priznanja održano je u petak u hotelu Crnković u Ludbregu u smanjenom obimu zbog epidemioloških mjera, javio je portal eVaraždin.