Hrvatski radio

Radio Zadar

Na području Zadra u improviziranom laboratoriju uzgajao marihuanu

27.05.2022.

12:08

Autor: Božidar Kolega

Marihuana

Marihuana

Foto: - / -

Zadarska policija privela muškarca zbog droge.

Pored opreme za uzgoj, zadarska policija je oduzela oko 510 grama marihuane pakirane u više pojedinačnih pakiranja, oko 368 grama sasušenih listova marihuane, dvije zasađene stabljike konoplje te digitalnu vagu za precizno mjerenje. Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane u kući na području Zadra stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i prostorija kojima se koristi osumnjičeni, gdje je pronađen improvizirani laboratorij s umjetno stvorenim uvjetima za uzgoj biljaka u kojem se nalaze uređaji za osvjetljavanje biljaka, uređaji za ventilaciju i filtriranje zraka te zasađene dvije stabljike indijske konoplje visine 90-120 cm.

Nadalje, pronađeno je i oduzeto oko 510 grama marihuane pakirane u više pojedinačnih pakiranja, oko 368 grama sasušenih listova marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijavu se podnosi Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.