Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Viru svi ostali u čudu

21.06.2014.

00:22

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na otoku Viru večeras je postavljen novi Guinnessov rekord u ronjenju na dah. U disciplini statika s prethodnim disanjem čistog kisika ronilac Goran Čolak izdržao je pod vodom pune 23 minute i 1 sekundu i time ostavio brojne posjetitelje ovoga spektakla u nevjerici i čudu.

Ljudska granica izdržljivosti ponovo je pomaknuta. Ovoga puta u ronjenju na dah. Dosadašnji rekord od 22 minute i 22 sekunde pomaknut je za točno 39 sekundi. Iako se radi o profesionalcu te hrvatskom i svjetskom rekorderu ovo je bio itekako riskantan podvig koji nije moguće postići bez dobre pripreme i koncentracije. I sam u šali priznaje kako je prilikom zarona smišljao izgovore u slučaju neuspjeha.

Negdje na polovici vremena vidio sam da će biti ok, i odradio sam zaron do kraja. Pokušavaš se isključiti što je više moguće i ne misliti na publiku, treba sve odraditi taktički i kako je dogovoreno - rekao je nakon izrona G. Čolak na kojem se začudo nisu vidjeli znakovi umora.

Čovjek ne može vjerovati, stvarno..... svaka čast Goranu , nisam vjerovala.....ja izdržim najviše 2 minute ovo je nevjerovatno - neki su od komentara posjetitelja.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.