Hrvatski radio

Radio Zadar

Najavljen Green On Movement

04.07.2014.

12:42

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početkom kolovoza u Zadru će se održati GREEN-ON MOVEMENT - prvi festival u Hrvatskoj koji će objediniti zeleno poduzetništvo, inovacije i glazbu.

Od 8 do 10. kolovoza održat će se niz predavanja iz područja prehrambene industrije, energetike, turizma i financija. Trgovi Pet bunara, Petra Zoranića i Poljana Šime Budinića bit će izložbeni prostor inovatora s centralnom samoodrživom kućom, a sudionici i posjetitelji, ljubitelji elektronske glazbe, moći će uživati na Green Open Airu, najavljenom za 10. kolovoza - kazao je jedan od organizatora Karlo Vulin.

"Ovaj festival nastao je u suradnji nekoliko studentskih organizacija iz cijele Hrvatske. Obzirom da je prvi, organiziramo ga u špici turističke sezone, ali namjera nam je ubuduće pomaknuti ga u predsezonu, vjerojatno lipanj. Nadamo se kako ćemo uz glazbeni program ideju o zelenom poduzetništvu približiti mladima koji su zbog visoke stope nezaposlenosti isključeni iz društva" - rekao je Vulin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.