Hrvatski radio

Radio Zadar

Najavljen mjuzikl Credo

02.09.2014.

13:11

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga vikenda od petka do nedjelje s početkom u 21 sat na Forumu ispred svetog Donata članovi zajednice Cenacolo odigrat će biblijski mjuzikl "Credo".

Nakon brojnih europskih gostovanja biblijski mjuzikl Credo (KREDO) ovu sezonu završava u Zadru. Za dečke i cure iz zajednice ovo je velika stvar. Jezgru ekipe koja sudjeluje u mjuziklu čini 15ak ljudi, dok se ostali mijenjaju – istaknuo je duhovnik don Ivan Filipović.

"Mjuzikl Credo je povijest spasenja, od Adama i Eve do Isusovog uskrsnuća, ali posložen na jedan zanimljiv način. Bez puno teksta, sa puno igre svjetla i kulisa, te sa puno dinamike. Usudio bih se reći, koliko se razumijem, jedno suvremeno i moderno kazalište" – rekao je don Filipović.

Koordinatorica roditelja Silvija Spano rekla je kako je Credo motiv koji je obične, takozvane male ljude, potaknuo da promijene svoje živote. "Ja bih rekla da je mjuzikl Credo jedno veliko čudo, zato što sve ovo što će se dogoditi u ovoj priredbi rade ljudi koji nisu profesionalci" – dodala je Spano.

Na impresivnoj pozornici na čijoj montaži radi oko 250 ljudi, tri večeri za redom, igrat će 70 sudionika. Ulaz je slobodan, a dobrovoljne priloge koje gledatelji mogu ostaviti namijenjeni su zajednici Cenacolo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.