Hrvatski radio

Radio Zadar

Najavljene 54. Glazbene večeri

03.07.2014.

12:26

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga ponedjeljka, na Forumu, Zbor i orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića otvaraju ovogodišnje Glazbene večeri u Sv Donatu.

Nakon svečnog otvorenja 54. po redu izdanje Glazbenih večeri, do 14. kolovoza, donosi 12 koncerata, najavio je umjetnički ravnatelj Večeri Jurica Šoša.

"Ove smo godine u plesnom, razigranom tonu i započinjemo s najvećim mogućim izvođačkim aparatom :zborom i orkestrom. Oni će nas razveseliti sa brojnim skladbama plesnog karaktera. Nekoliko je ciljeva Glazbenih večeri, prije svega promoviranje najboljih hrvatskih glazbenika, a potom i poticanje zadarskih snaga na čelu sa Zadrskim komornim orkestrom koji ove godine izvodi svoj najveći program, a radi se o trostrukom koncertu Beethovena te II. Beethovenovoj simfoniji" - istaknuo je Šoša.

Glazbene večeri svečano će otvoriti Zbor i Orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića u ponedjeljak, 7. srpnja u 21:30h. Pojačani uvaženim solistima – Nikitom Borisoglebskim (violina), Petritom Çekuom (gitara) i Stjepanom Franetovićem (tenor) - sa stilom će rasplesati antički Forum impozantnim opernim i baletnim brojevima Verdija, Rossinija, Bizeta, Hačaturjana, Čajkovskog  i Gotovca te orkestralnim biserima Dvořaka, Brahmsa i Straussa, dok će profinjeni romantički i suvremeni komadi za gitaru i violinu zasigurno osvojiti sve okupljene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.