Hrvatski radio

Radio Zadar

Najčuvaniji gosti Zadra

19.05.2014.

21:24

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadrani od večeras imaju priliku s pola metra daljine upoznati neke od najotrovnijih i najpoznatijih zmija na svijetu, poput burmanskog pitona dugog 5 metara, najduže kobre - kraljevske te zelene i crne mambe. Čak 80 zmija smjestilo se u izložbenim dvoranama Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja Zadar zahvaljujući suradnji s jednom slovenskom tvrtkom. Izložba koja uz stručne vodiče nudi i razne edukacije otvorena je do kraja kolovoza.

Evo prvih dojmova s otvorenja koji je posebno razveselio najmlađe posjetitelje:

Izložba je fenomenalna, mislim da je nešto ovako se trebalo dogoditi, ove boje i pokreti su stvrano super, najviše mi se sviđaju mambe, građani trebaju ovo pogledati...... Dirali smo ovu veliku zmiju, malo nas je bilo strah u početku, ali veselimo im se ... djeca se ničega ne boje pa tako ni ja, one su dobre dok ih ne diramo, jel tako.

Ovo je jedna trećina moje kolekcije rekao nam je ponosno vlasnik Aleš Mlinar. Zmije je počeo skupljati s 18 godina, a danas kaže ima jednu od najvećih privatnih zibirki reptila u Europi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.